COVID-19 update

(Booster) COVID vaccinatie voor niet mobiele thuiswonende patiënten (Update december 2021)

Patiënten die niet óf alleen liggend per ambulance vervoerd kunnen worden, óf vanwege psychische redenen niet mobiel zijn komen in aanmerking voor een coronavaccinatie aan huis.
Wij kunnen deze patiënten online aanmelden bij de GGD. (NB: hierbij moet uitdrukkelijk vermeld worden dat wij als huisarts geen rol meer spelen in de planning en het zetten van coronavaccinaties).

U kunt zich bij onze praktijk melden als een van de volgende situatie van toepassing is:

  • Niet-mobiele thuiswonende patiënten geboren in en voor 2003 én een eerste en/of tweede prik willen krijgen;
  • Niet-mobiele thuiswonende patiënten geboren in en voor 2003 én in aanmerking komen voor een 3e prik (vaccinatie van immuungecompromitteerde patiënten);
  • Niet-mobiele thuiswonende patiënten geboren in en voor 1961 én een extra prik (boostervaccinatie) willen krijgen.

Alleen als u aan deze voorwaarden voldoet komt u in aanmerking voor thuisvaccinatie. 

Booster COVID vaccinatie (update november 2021)

Minister De Jonge van VWS  aangekondigd dat er in december wordt gestart met een boostercovidvaccinatie voor mensen van 60 jaar en ouder. De uitvoering daarvan ligt in handen van de GGD. Daarnaast komt er een mogelijkheid voor zorgpersoneel om een booster van hun vaccinatie te krijgen. Ook komen bewoners van zorginstellingen van boven de 18 jaar hiervoor in aanmerking.

De boostervaccinatie van 60-plussers en van mensen in zorginstellingen komt er op aanraden van de Gezondheidsraad. De vaccinatie van ouderen wordt gedaan door de GGD, huisartsen hebben geen rol in de uitvoering daarvan.

Informatie ten aanzien van vaccinatiebewijzen (update  juli 2021)

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar info@huisartsenpraktijkbunde.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Tot op heden hebben wij op verzoek van de overheid de mensen uit 1956 en 1957  met het Astra Zeneca vaccin gevaccineerd.

Richtlijnen Corona in onze praktijk

Beste patiënten,

Om veilige zorg te kunnen bieden in onze praktijk, en dus besmetting van patiënten en personeel met het coronavirus te voorkomen, vragen wij uw aandacht voor de volgende richtlijnen.

Algemene richtlijnen:

  • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten? Kijk op thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen. Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts beter kunt bellen. U kunt ook kijken op moetiknaardedokter.nl
  • Twijfelt u nog? Of worden uw klachten erger? Dan kunt u altijd bellen naar de praktijk. Kom niet zonder afspraak naar de praktijk.
  • De assistente zal vragen of u klachten heeft die passen bij een corona-infectie. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts in de praktijk of bij u thuis.
  • Tijdens het spreekuur is er ruimte om 1 klacht te bespreken (of 2 kleine klachten). Het is aan de huisarts om te bepalen of de hoeveelheid klachten die u wil bespreken ook besproken kunnen worden binnen de gereserveerde tijd.
  • Als u een afspraak heeft kom dan alleen, begeleiders wachten buiten.
  • Het is door corona niet mogelijkheid om zelf een afspraak in te plannen via de website
  • Momenteel op donderdag geen spreekuur tot 18.00 uur i.v.m. corona

Veilige zorg in onze praktijk
Onze praktijk is zo ingericht dat aan alle eisen is voldaan om patiënten veilig zorg te kunnen verlenen:

  • Er worden verspreid over de dag minder mensen tegelijk gezien, waardoor de wachtkamer zo leeg als mogelijk blijft en 1,5m afstand gewaarborgd is.
  • In de praktijk zijn plexiglas schermen geplaatst ter bescherming.
  • Ook zullen alle medewerkers handschoenen en een mondmasker dragen bij lichamelijk onderzoek en bloedprikken.
  • Voor patiënten met klachten die kunnen passen bij een corona-infectie zal een afspraak gemaakt worden op een apart spreekuur of komt de huisarts langs voor een visite.

Coronatest bij de GGD
Indien u klachten heeft die passen bij het corona-virus kunt u voor een test contact opnemen met de GGD op telefoonnummer 0800-1202. Zodra de uitslag bekend is geeft u deze aan ons door, en dan kunnen we beslissen hoe uw klachten verder bekeken kunnen worden. Bent u te ziek om te komen of om naar de GGD te gaan, dan belt u ons en er volgt eventueel een eerdere beoordeling. Meer informatie staat op de site van de GGD ZL.

Vragen over Corona?
Voor algemene informatie en vragen over corona verwijzen wij u naar de volgende websites/instanties:

  • Veel informatie kunt u vinden op de website nl. U kunt er ook een ‘zelf-test’ doen.
  • Met al uw vragen over corona kunt u terecht Landelijk informatienummer van het RIVM:0800-1351 van 08:00 tot 20:00 uur
  • Voor uitleg over het coronavirus in begrijpelijke taal én in andere talen, ga naar de website van Pharos.

Corona virus

De RIVM heeft een digitaal Corona dossier aangelegd, waarin de meeste actuele informatie verstrekt wordt. Indien u vragen heeft over het Corona virus, verwijzen wij u graag naar de volgende site: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden